Ascuns sau la vedere, mucegaiul de pe pereți e dizgrațios și urât mirositor. Însă dincolo de aspectele lui inestetice, mucegaiul de interior are și efecte deosebit de nocive. Tot mai multe studii clinice atestă pericolul la care ne supunem atunci când îl ignorăm.
Ciupercile și mucegaiurile ajung în spațiile de locuit prin spori, pe calea aerului, prin uși și ferestre deschise sau prin instalațiile de ventilație. Se pot atașa chiar și de țesătura hainelor, de pantofi sau de blana animalelor de companie. Pentru a prolifera însă, au nevoie de anumite condiții:
Unde există mucegai, se dezvoltă rapid și familiile de acarieni, acei gândăcei microscopici din praful din casă. Alergicii la aceste microorganisme trebuie să evite atât praful, cât și mucegaiul. Reacțiile alergice de tip tuse sau strănut vă pot ajuta să depistați dacă într-una din încăperile casei există mucegai ascuns vederii.
Toxinele și sporii ciupercilor pătrund ușor în organism prin inhalare și afectează grav sănătatea prin intermediul a trei mecanisme: infecție, alergie, intoxicare.
Peste 70 de alergeni au fost evidențiați printre spori și particulele mici de mucegaiuri, având dimensiuni de 0,3 microni și mai mici. Aceste microparticule trec cu ușurință prin majoritatea sistemelor de filtrare a aerului, plutesc în aer și pătrund în organism, declanșând reacții alergice.
Un nivel de 150 de unități de micotoxine/m3 de aer este suficient pentru a cauza grave probleme de sănătate.
Aproape 200 de ciuperci și mucegaiuri sunt asociate cu boli umane, iar 20-25 de specii sunt cauze comune ale infecțiilor. Cele mai expuse sunt persoanele cu sistem imunitar slăbit, copiii, bătrânii și femeile însărcinate.
Nicio soluție antimucegai nu distruge 100% sporii de mucegai, care pot dezvolta noi și noi colonii. În plus, soluțiile antifungice sunt extrem de toxice, mai ales pentru copii.
0722 000 000 / 0761 000 000
0742 000 000 / 0341 000 000
contact@imunocube.com
office@imunocube.com
Copyright © 2017. MAXLOER GLOBAL. All rights reserved