Îl folosim ca dezinfectant sau înălbitor. E una din substanțele pe care le avem adesea la îndemână în gospodărie. Prezent în mod natural în diferite săruri, inclusiv în sarea de masă pe care o consumăm (NaCl), banalul clor poate fi toxic chiar și în cantități mici.
Fiindcă este cel mai ieftin dezinfectant, e folosit de mai bine de o sută de ani la dezinfectarea apei potabile din rețelele citadine.
Două treimi din expunerea la clor se datorează de fapt inhalării aburilor și a bsorbției prin piele în timpul băii. Aburii pe care îi inhalăm în timpul unui duș pot conține cu 50% mai multe chimicale decât apa de robinet, fiindcă clorul e un element care se vaporizează foarte repede, la temperaturi destul de scăzute.
Inhalarea în sine e foarte nocivă, căci clorul în formă gazoasă trece direct în sânge. În timp ce, dacă bem apă clorinată, toxinele sunt parțial filtrate de rinichi și de sistemul digestiv. Datorită dușurilor, nivelul de clor în formă gazoasă e extrem de ridicat în aproape fiecare apartament.
Chiar și persoanele care nu înoată, ci doar stau pe marginea piscinei, sunt afectate. Analizele lor de sânge, au evidențiat nivele la fel de înalte de tricloramină.
Este cancerigen
Provoacă boli cardiovasculare
Afectează grav sistemul respirator
Scade imunitatea și provoacă dezechilibre
0722 000 000 / 0761 000 000
0742 000 000 / 0341 000 000
contact@imunocube.com
office@imunocube.com
Copyright © 2017. MAXLOER GLOBAL. All rights reserved